Embertelen halál Balmazújvárosban

Már az orvosi kezelések sem segítettek a fiún
Már az orvosi kezelések sem segítettek a fiún - © Illusztráció: Pixabay
Balmazújváros – Az ügyészség fegyházba küldené a beteg fia gondozásával egyáltalán nem törődő apát.

Fegyházbüntetést indítványozott az ügyészség azzal az apával szemben, aki gyakorlatilag hagyta elsorvadni és meghalni állandó kezelést igénylő betegségben szenvedő fiát.

A megyei főügyészség közlése szerint a húszas éveiben járó, gyulladásos ízületi betegségben szenvedő fiatalember 2011-ben elveszítette édesanyját, két évvel ezelőtt pedig annyit romlott az állapota, hogy mozgásképtelenné válva ágyba kényszerült. A helyzet azzal fordult még válságosabbra, hogy az apa alig táplálta a fiút, se ágytál, se pelenka, a vádlott az alapvető higiéniai körülményekről sem gondoskodott. Azt sem engedte, hogy orvost hívjanak hozzá, holott a beteg tavaly júliusban például félrebeszélt, kiabált.

A rokonok által kihívott mentők végül rendőri segítség mellett tudták kórházba vinni a fiút, aki az orvosi kezelések ellenére napokon belül meghalt. Halálát tályogos jellegű tüdőgyulladás okozta, amit a kezeletlen felfekvéses sérülések idéztek elő. Az ügyészség szerint a férfi súlyosan megsértette gondozási kötelezettségét, ezért különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat.

HBN