Helyi közélet

2013.05.29. 07:55

Még lógnak a tűzoltóknak a pénzzel

Létavértes - Az állomány abban bízik, hogy egy újabb naplós cikk után végre elutalják a bért.

Létavértes - Az állomány abban bízik, hogy egy újabb naplós cikk után végre elutalják a bért.Május 27-én, azaz hétfőn még hiába várták áprilisi fizetésük megérkezését a Létavértesi Önkormányzati Tűzoltóság dolgozói. A kilenc település által működtetett 21 fős szervezetnél már a februári és márciusi utalás is akadozott, amit a működtetők e hónap elején a Napló kérdésére az állami normatíva és a költségvetés személyi kiadásokra fordítható részének csökkenésével, valamint egyes önkormányzati befizetések elmaradásával magyaráztak.

Mivel május 8-ai cikkünk megjelenése után a tűzoltók megkapták a még hiányzó februári és márciusi összeget, a napokban abban a reményben jelentkeztek be a Naplónál, hogy ha a lap megírja az újbóli elmaradást, talán végre az április fizetésükhöz is hozzájuthatnak…

A helyzettel kedden szembesítettük Nagy József parancsnokot, aki egy személyben a tűzoltóságot működtető köztestületnek is elnöke (mellesleg a két tisztség összeférhetetlensége több önkormányzat szemében szálka).

Nagy József telefonon azt ígérte, a következő napokban mindenki megkapja a bérét, de további kérdéseink elől elzárkózott.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában