Embert gázolt az ittas mozdonyvezető

Ittas volt az a mozdonyvezető, aki még szerda délután gázolt el egy hajléktalant a gyalogosok számára kijelölt átkelőhelyen a veszprémi állomáson.

A 30 éves férfi még a helyszínen életét vesztette, a mozdonyvezető ellen járművezetés ittas állapotban elkövetése miatt indult eljárás. A vizsgálat szerint a mozdonyvezető ittasságának nem volt köze a balesethez.

Ivott az a mozdonyvezető az orvosszakértői vélemény szerint, aki még szerda délután ütött el egy hajléktalant a veszprémi vasútállomáson – derült ki a rendőrség pénteki közleményéből.

Három hajléktalan kelt át a gyalogosok számára fenn tartott vasúti átkelőn a veszprémi állomáson, amikor egyikük kézikocsijáról leesett egy fémdarab. Társai hiába figyelmeztették a 30 éves férfit, hogy jön a vonat, ő visszament a fémért. Ekkor ütötte el a Szombathelyről Budapestre tartó gyorsvonat. A férfi még a helyszínen életét vesztette.

Ugyan ittas volt a mozdony vezetője, a vizsgálat szerint ennek nem volt köze a balesethez, dudált és a szerelvény túl gyorsan haladt ahhoz, hogy el tudja kerülni a szerencsétlenséget. A 49 éves mozdonyvezető ellen járművezetés ittas állapotban elkövetése miatt indult eljárás.

– Független Hírügynökség –