Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.03. 16:28

Helyben segítik a pályázókat Szikszón

<p>Szikszó - A hátrányos helyzetű kistérségekben két koordinátor segíti a területfejlesztési feladatokat – hangzott el ma délelőtt a szikszói irodaavatón.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-kistersegi-iroda-szikszo-szabo-gyorgy_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A korábban a hazai és az uniós fejlesztések helyi támogatása érdekében szervezett, esetenként átfedéssel működő tanácsadói hálózatok integrálásával a kormány a Kistérségi Koordinációs Hálózat felállítása mellett döntött.

Tizenöt iroda

Feladatuk az Új Magyarország Fejlesztési Terv megvalósítási szakasza növekvő feladatainak hatékonyabb ellátása – mondta Szabó György, a Regionális Fejlesztési Tanács elnöke Szikszón, a kistérségi irodák megyei megnyitóján. Az elnök ismertette, hogy a régióban huszonnyolc helyen, megyénkben pedig a tizenöt régióközpontban működnek ezek az irodák.

Általában egy kistérségi koordinátor alkalmazásával, de a hátrányos helyzetű, vagy egyes kiemelt területfejlesztési és fejlesztéspolitikai célok megvalósításában érdekelt kistérségek esetében további egy alkalmazottal kibővítve működnek. A koordinációs hálózat alapfeladata a kistérség szereplőinek információhoz juttatása, segíteni eligazodásukat a csaknem kétszáz elérhető pályázati csomag között.

Szakmai nap

Az irodaavató alkalmából a Megyei Kistérségi Fórum és az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. szakmai napot tartott. Bemutatkozott a szikszói kistérség, a Kistérségi Koordinációs Hálózat és tagjai, továbbá szó volt a decentralizált hazai forrású pályázatok ismertetéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!