Emberhátrányban, az utolsó pillanatban egyenlített a Balmaz

Bokros Tibor
Bokros Tibor - © Fotó: Magánarchívum
Balmazújváros – Az újvárosiak sikerszériája ugyan megszakadt a szolnokiak ellen, de a megszerzett pontból erőt meríthetnek.

Ünnepi pillanatok előzték meg a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Szolnoki MÁV másodosztályú bajnokit szombaton, hiszen Virág Aladár és Bokros Tibor nemrég 100. mérkőzését vívta az újvárosi csapatban, emiatt a vezetőség köszöntötte a két labdarúgót. A szolnokiak nem bizonyultak illedelmes vendégeknek, ugyanis Nagy István a 18. percben vette be Szécsi Gergő kapujának jobb oldalát. A házigazda helyzete a 70. minutumban tovább romlott, ekkor Kovács Ádám kapta meg a második sárga lapját. A tíz főre fogyatkozó hajdúsági együttes becsülettel küzdött, végül egy szöglet után Sigér Dávid egalizált a hajrában, ezzel kialakítva az 1–1-es végeredményt. A hatodik helyen álló Balmaznak nem sikerült tovább nyújtania győzelmi sorozatát, a számláló öt sikernél állt meg.

Kevés lehetőség

– Tisztában voltunk vele, hogy nem lesz könnyű dolgunk, a tabella csalóka képet mutat a szolnokiakról. Sajnos a találkozó elején betaláltak, ezt követően főleg a védekezésre összpontosítottak. Nekünk kellett diktálni a tempót, de nem igazán tudtunk helyzeteket kialakítani. Nagy lelkierőről tettünk tanúbizonyságot, hiszen emberhátrányban sikerült egalizálnunk. A meccs előtt nem fogadtam volna el a döntetlent, ám a játék képe alapján értékes ponttal gazdagodtunk – mesélte lapunknak Bokros Tibor.

Az újvárosi szakmai stábnak védőhiány okozott problémát, a hátsó alakzat tengelyét Kónya Márk, valamint az alapvetően szélső bekk Bokros alkotta.

– Valóban nem az eredeti posztomon kaptam lehetőséget, bár Feczkó Tamás többször vetett már be belső védőként. Egyébként is egy játékosnak ott kell a maximumot nyújtania, ahol számítanak rá. Úgy gondolom, különösebb panasz nem érheti a hétvégi védekezésünket. Szerencsére a következő fordulóban már Kiss Laci és Papp Feri egyaránt játszhat – mondta a balmazújvárosiak huszonnyolcasa.

Ahogy a bevezetőben már említettük, Bokros „századossá” vált a Zalaegerszeg elleni összecsapáson.

– Kiválóan érzem magam a gárdában, nagyszerű a csapatmorál, együtt van a társaság. Örülök ennek a mérföldkőnek, ugyanis manapság nem túl gyakori, hogy egy labdarúgó ilyen sok időt tölthet el egy klubnál – zárta mondandóját a 26 esztendős játékos.

HBN-BÁ