Embercsempészt is fogtak közös akciójukon a magyar, a szerb és a román rendőrök

Szeged, 2012. július 12., csütörtök (MTI) – Embercsempészt és illegális migránsokat is fogtak az M5-ös autópályán csütörtökön a Hármashatár néven megszervezett nemzetközi fokozott ellenőrzési akcióban, amelyben a magyar hatóságok mellett szerb és román rendőrök is részt vettek – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 

Szenti Szabolcs elmondta, a román és szerbiai rendőrökkel, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve a katasztrófavédelem szakembereivel közösen tartott akcióban az M5-ös autópálya szatymazi pihenőjénél ellenőrizték a forgalmat.

Egy Budapestre tartó magyar taxiban három afgán állampolgár ült, kiderült róluk, hogy korábban illegálisan lépték át az országhatárt. A taxis ellen embercsempészet megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, az afgán állampolgárok ügyében idegenrendészeti eljárás keretében intézkednek – tudatta a százados.

Az akció elsődleges célja a gyorshajtók, az ittas járművezetők, valamint a passzív biztonsági eszközöket nem használó járművezetők kiszűrése volt, és az ellenőrzés során kiemelt figyelmet fordítottak a műszakilag alkalmatlan, érvénytelen hatósági engedéllyel közlekedő járművekre is. A hatóságok negyven esetben szabtak ki összességében mintegy másfél millió forintnyi bírságot, találtak olyan autóst, aki nem vásárolt útdíjmatricát, négy járművet pedig soron kívüli műszaki vizsgára rendeltek be.

 

 

bkzg \ bpg \ blz

 

MTI

Címkék: