Embercsempészbandára csaptak le a rendőrök

Az Europol közös akciójában 58 embercsempészt tartóztattak le a hatóságok Magyarországon, Franciaországban és Németországban.

Ezt a francia bevándorlásügyi tárca vezetője jelentette be kedden. Eric Besson elmondta: a jól összehangolt bűnszervezet vietnami állampolgárokat csempészett Magyarországról, Csehországból és Németországból először Franciaországba. Innen pedig hajókkal és kamionokkal Nagy-Britanniába juttatták az illegális bevándorlókat. Mivel Nagy-Britannia nem tagja a schengeni övezetnek, az Unión kívülről érkezőknek sok esetben vízumra van szükségük.

Rendkívül megugrott a migránsok száma

A tárcavezető elmondta: a vietnamiakat teherautókon és hajókon kialakított speciális rejtekhelyeken csempészték. Párizsban másfél éve döntöttek arról, hogy külön ügyosztályt állítanak fel a vietnami illegális bevándorlók miatt. A hatóságok ugyanis arra figyeltek fel, hogy rendkívül megugrott a migránsok száma, akik az Egyesült Királyságba akartak bejutni. Franciaországban 34, Magyarországon 19, Németországban pedig öt emnert tartóztattak le az ügy miatt.

– Független Hírügynökség –