Elzárták a vizet több családnál Nyíradonyban

Az utcán több közkút van
Az utcán több közkút van - © Illusztráció: Archív
Nyíradony – A jelentős tartozást felhalmozó családoknál szüneteltetik a szolgáltatást.

  • Több családnál zárták el a vizet a hőségriasztással szinte egy időben Nyíradonyban.
  • A családokat többször figyelmeztették a tartozásra, ajánlottak részletfizetési lehetőséget, de ők ezekre nem reagáltak.
  • A tartozások mértéke némelyeknél a több százezer forintot is eléri – tudtuk meg a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.-től, mely cég képviselői intézkedtek egy lezárt közkifolyó megnyitásáról, és értesítették az önkormányzatot is.
  • A városrészben több működő közkút van, és az önkormányzat vizet is oszt a hőségre tekintettel. A hivatal részéről az alpolgármester folyamatosan tartja a kapcsolatot a közműszolgáltatóval; a cél az, hogy közös megállapodásra lehessen jutni az érintett lakókkal.

„Társaságunk 2018. július 23–27. között, az országos tiszti főorvos által elrendelt hőségriasztás előtt hajtott végre vízkorlátozást, illetve szüneteltetést Nyíradonyban. A korlátozást megelőzően mindenkinek lehetőséget biztosítunk a tartozások rendezésére. Amennyiben ezzel a lehetőséggel nem él az illető, akkor kerül sor a vízkorlátozás tényleges megvalósítására. Az érintett nyíradonyi ügyfelek több hónap alatt, akár több százezer forintos tartozást halmoztak fel. A hátralék rendezése érdekében tett megkereséseink ellenére az érintett felhasználók teljes passzivitást mutattak, nem történt befizetés. A vízkorlátozás, illetve szüneteltetés elrendelése előtt az önkormányzatot is tájékoztattuk. A hőségriadó elrendelése alkalmával, 2018. július 30-án minden kikötéssel kapcsolatos műszaki intézkedést leállítottunk, s a nagy melegre való tekintettel azonnal intézkedtünk egy lezárt közkifolyó megnyitásáról. Annak érdekében, hogy a kialakult helyzetet minél megnyugtatóbban tudjuk rendezni, folyamatos kapcsolatot tartunk a település vezetőivel” – tájékoztatta lapunkat a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Az önkormányzat részéről az alpolgármester folyamatosan tartja a kapcsolatot a közműszolgáltatóval. Az érintett útszakaszon három közkifolyó található, melyből kettő szünetelés nélkül működik, a harmadikat pedig az elmúlt hét folyamán az önkormányzat kezdeményezésére üzembe helyezték. A hőségriadóra tekintettel a múlt héten a polgármester palackos ásványvíz osztását rendelte el – tudatta a polgármesteri hivatal.

HBN


Első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat - Illusztráció
Budapest - A tartós hőség miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára. Az MTI-hez szerda reggel eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapesten, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéb...

Lakatos Lajos frissíti fel magát a kánikulában az útépítésen
Debrecen - A pék, az ács, az útépítő munkás és a színésznő egyaránt nehezen viselik az embert próbáló kánikulát. A nagy meleg ellen elsősorban szellőztetéssel és levegőcserélő berendezéssel igyekeznek védekezni a pékségben, mely megoldások megszüntetni nem, inkább csak mérsékelni képesek a hősége...

Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar - Rekkenő hőséggel, sok napsütéssel és száraz idővel indított az augusztus, csak kevés helyen volt zápor, zivatar. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártangazdaságából. Harmadik nyári hónapunk ott folytatta, ahol július abbahagyta, izzasztó kánikulai napok, erősödő szárazság jell...