Elvitték az idősek pénzét egy debreceni otthonból

Akt.:
Elvitték az idősek pénzét egy debreceni otthonból
© Fotó: police.hu
Debrecen – Egy régebben ott dolgozó 26 éves férfi lopta el a készpénzt, a debreceni rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre 2018. november 16-án éjfél körül érkezett bejelentés arról, hogy betörtek egy debreceni idősek otthonába. A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy az ott lakók pénze egy irodában volt elzárva, ám az ismeretlen elkövető ezt tudta, és az összes készpénzt elvitte.

A nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként látókörükbe került egy 26 éves férfi, aki régebben az otthonban dolgozott, mint ápoló. Sz. Szabolcs gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett, valamint a nála tartott kutatás során a rendőrök hiánytalanul megtalálták az idősek pénzét, amit lefoglaltak, majd visszaadták a sértetteknek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyi férfival szemben lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek – olvasható a police.hu-n.