Elvitték a leesett tárcát, pechükre felvette a térfigyelő

Elvitték a leesett tárcát, pechükre felvette a térfigyelő
© Fotó: police.hu
Hajdúhadház – A hajdúhadházi rendőrök viszonylag hamar elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a három nőt.

Egy férfi tett bejelentést május 31-én 15 óra 20 perckor a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságon arról, hogy Hajdúhadházon, a Bocskai téren rakodás közben a pénztárcája kiesett a zsebéből, majd azt ismeretlenek ellopták. A bejelentést követően a járőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek és a beszerzett térfigyelő kamera felvételei alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három hajdúhadházi nőt. A rendőrök megállapították, hogy H. Adrienn, Zs. Csabáné és H. Attiláné felfigyeltek az utcán lévő pénztárcára, amiről tudták, hogy a sértett tulajdonát képezi, ennek ellenére azt onnan felvették, majd a helyszínről távoztak és a tárcában lévő készpénzt egymás között elosztották.


d2

Fotó: police.hu


A rendőrök a három nőt a városban elfogták és a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a 20, a 38 és a 44 éves helyi lakosokat gyanúsítottként kihallgatták, mindhárman beismerő vallomást tettek. A rendőrök a pénz egy részét a gyanúsítottaknál történt házkutatás során megtalálták, lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terheltek ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –