Elvitték a biciklijét, lopott volna egy másikat

Akt.:
Elvitték a biciklijét, lopott volna egy másikat
© Fotó: police.hu
Hajdúdorog – A hajdúdorogi rendőrök tetten érték azt a kerékpártolvajt, akivel szemben vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Sándor ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. június 24-én délelőtt a Hajdúdorogon, a Nánási úton található egyik családi ház kerítéséhez a sértett lakattal rögzítette kerékpárját, majd elindult dolgozni. A biciklit meglátta egy 35 éves helyi férfi, aki egy ágvágóval le akarta vágni a lakatot. Az utcában járőröző rendőrök a bűncselekmény elkövetése közben tetten érték és elfogták B. Sándort. A Hajdúnánási Rendőrkapitányságra előállított férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetése előtt két nappal az ő kerékpárját is ellopták, és így akart egy újat szerezni. A rendőrök a lefoglalt kerékpárt még aznap délután visszaadták a sértettnek, aki akkor tudta meg, hogy azt egy helyi férfi el akarta lopni.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A rendőrség a férfival szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 könnyű sérüléssel, míg 1 súlyos sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 17 személyt állítottak elő, köztük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt.
hirdetés