Elvitte, összetörte, otthagyta az autót a hadházi srác

Elvitte, összetörte, otthagyta az autót a hadházi srác
© Illusztráció: Matey István, archív
Hajdúhadház – A hajdúhadházi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a 16 éves helyi fiúval szemben.

A nyomozás adatai szerint a fiatalkorú 2016. augusztus 28-án 21 óra körül beült egy a Hajdúhadház, Homok utca 19. szám előtt parkoló, nyitott állapotban lévő gépkocsiba, majd azt a benne hagyott indítókulccsal beindította és elvitte. A helyi lakos ezt követően az autóval a Bercsényi utcán egy villanyoszlopnak nekiütközött, majd a megrongálódott gépkocsiból kiszállt és hazament. A sértett az esetről másnap feljelentést tett a rendőrkapitányságon. A rendőrök adatgyűjtést végeztek és azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiút, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak. A hajdúhadházi fiú beismerő vallomást tett, elmondta, hogy azért vitte el az autót, mert ki akarta próbálni.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.
hirdetés