„Élvezzük ki az Eb minden pillanatát!”

Akt.:
„Élvezzük ki az Eb minden pillanatát!”
© Fotó: 24.hu
Debrecen – A Napló által megkérdezettek szerint kerülhettünk volna nehezebb csoportba is.

Kisorsolták a jövő évi franciaországi Európa-bajnokság csoportbeosztását szombaton este a párizsi Kongresszusi Palotában, az égiek úgy határoztak, hogy Magyarország Portugáliával, Ausztriával és Izlanddal mérkőzik meg a továbbjutásért az F jelű négyesben.


Herczeg András | Fotó: HBN Herczeg András | Fotó: HBN ©

Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, a DVSC korábbi sikeredzője így vélekedik a kvartettünkről: – Azt lehet mondani, ez egy megfelelő nehézségű csoport, nem feledve azt, hogy természetesen tisztelnünk kell mindegyik ellenfelet. Figyelmeztető jel, hogy Izland többek között Hollandiát is megelőzve harcolta ki az Eb-részvételt, Ausztria pedig csoportelsőként, veretlenül jutott ki a kontinensviadalra. Azonban ha azt nézzük, hogy a végén a 2. kalapban már csak az osztrákok és az olaszok maradtak, akkor örülhetünk, mert végül nem Itália jutott nekünk. Portugália is, noha nagyon erős gárdáról van szó, kedvezőbb ellenfélnek tűnik a szintén első kalapos német, spanyol vagy francia csapatnál, de az utóbbi időben a legtöbbet fejlődő Belgiumot is örömteli, hogy elkerültük. Van esélyünk a jó szereplésre, főleg a norvégok elleni pótselejtezőn mutatott teljesítményünk fényében, sokat kell dolgozni érte, azonban a földön is kell maradnunk – nyilatkozta a Naplónak Herczeg András.

Lehet, hogy a helyszínen

– Jó ez a csoport, itt bármi lehet, akár még tovább is juthatunk az egyik legjobb harmadikként, vagy esetleg a második helyen, de ugyanúgy végezhetünk a négyes végén is. Mindent a pillanatnyi forma dönt el, de a Norvégia elleni itthoni játékunkkal mindenképpen lehet esélyünk szépen helyt állni – mondta az F csoport kapcsán Bács Zoltán egyetemi kancellár, aki nagy futballszurkolóként is ismert a városban.


Bács Zoltán | Fotó: HBN Bács Zoltán | Fotó: HBN ©

– Izland a legerősebb gárda az utolsó kalapból, de a statisztikák szerint az utóbbi időben rendre jobbnak bizonyultunk náluk, talán most sem kell csalódnunk. Az osztrákokkal játszottuk eddig a legtöbb válogatott meccset, ők is erősnek tűnnek, meglátjuk, mire megyünk ellenük. Portugália nem számít a legerősebbnek a legjobbak között, lényeg, hogy játsszunk három jó mérkőzést Franciaországban és élvezzük ki az Európa-bajnokság minden pillanatát! – mondta Bács Zoltán, aki nem tartotta kizártnak, hogy a helyszínen is megtekintse a magyar csapatot a nyáron, vagy a stadionban vagy a kialakított szurkolói zónák egyikében.

Dinamikus fejlődés

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő NB II-es csapatának vezetőedzője, Feczkó Tamás is megosztotta velünk véleményét.


Feczkó Tamás | Fotó: HBN Feczkó Tamás | Fotó: HBN ©

– Úgy vélem, nem panaszkodhatunk túlságosan Fortunára, bár Ausztria csoportelsőként, de Izland is roppant meggyőző teljesítménnyel kvalifikálta magát a tornára. Portugália az első kalapból került hozzánk, ott mindegyik alakulat roppant erős. Mint mondtam, a sógorok csoportelsősége önmagáért beszél, míg Izland oda-vissza megverte Hollandiát és a cseheket is legyőzte hazai pályán, két éve már vb-pótselejtezőt vívtak, ez sok mindent elárul a játékerejükről, eszméletlenül dinamikusan fejlődő válogatottról beszélünk. Talán a harmadik helyen kivívhatjuk a továbbjutást, de szerintem, úgy mint 2009-ben a Bajnokok Ligájába bekerült Loki sikerének, úgy már a kijutás tényének is örülnünk kell – fogalmazta meg véleményét Feczkó.

HBN-Tamás Nándor