Elvesztették munkájukat az öltáncoló tanárok

Elvesztették munkájukat az öltáncoló tanárok
Elvesztette a munkáját két kanadai középiskolai tanár, amiért öltáncot mutattak be a diákok előtt, produkciójukból pedig a kanadai internetes oldalak szenzációja lett – közölte kedden az ország oktatási hatósága.

“A winnipegi iskolakerület elfogadta Chrystie Fitchner lemondását. Adeil Ahmed határozott időre szóló szerződése pedig lejárt, és nem hosszabbítják meg” – áll a közleményben.

öltánc, tánc

Nézze meg a videót ide kattintva!

A Churchill Középiskola két tanárát múlt hónapban függesztették fel, miután “helytelen táncot” mutattak be február 17-én, az iskolában rendezett tanári táncversenyen. Az előadást az egyik diák mobiltelefonjával rögzítette, és feltette az internetre.

A videó egy nap alatt a videómegosztó oldalak sztárja lett, a következő héten pedig a kanadai közszolgálati televízió, a CBS is bemutatta. A klipen az látszik, amint az iskolai diákjai kiabálnak és nevetnek, miközben egy tanárnő ül egy széken, egyik férfi kollégája pedig az ölében táncol.

“Átlépték a határt” – mondta a Winnipeg Free Press című lapnak egy anyuka, akinek a középiskolába járó lánya mutatta meg a videót. Mint mondta, a felvétel zavarba hozta őt. A winnipegi iskolakerület felügyelője, Mike Babinsky szerint a tanárokat azonnal el kellett volna bocsátani állásukból. “A tanárok a gyermekeink mentorai. Ezek olyan dolgok, amelyeket nem szeretném, ha a gyerekek utánoznának” – fogalmazott.