Elvált a brunei szultán a harmadik feleségétől

Öt év házasság után elvált harmadik feleségétől az olajban gazdag, apró Brunei szultánja – jelentette az ország állami televíziója szerdán, hozzátéve, hogy az asszonytól visszavonták a korábban neki ajándékozott uralkodói címeket.

A 63 éves Hasszanal Bolkiah szultán 2005-ben házasodott össze Kuala Lumpurban a malajziai televízió egykori újságírónőjével, a most 30 éves Azrinaz Mazhar Hakimmal. Házasságukból két gyerek született.

Válásukat “különleges okokkal” indokolta Hadzsi Alauddin Hadzsi Abu Bakar, a szultán főkamarása, ám további részletekre nem tért ki. Az uralkodói pár szakításáról ugyanakkor már hetek óta keringenek pletykák az országban.

A szultán korábban már kétszer házasodott. Első felesége, Anak Hadzsah Szaleha továbbra is neje maradt, fiuk, Al Muhtadi Billah Bolkiah herceg a brunei trón várományosa. Második feleségével, a korábban utaskísérőként dolgozó Mariam Abdul Azizzal 1981-ben házasodott össze a szultán, ám 2003-ban elváltak.

Hasszanal Bolkiah – Brunei 29. szultánjaként – 1967-ben lépett az ország trónjára, miután apja lemondott az uralkodói címről.

– Független Hírügynökség –