Elűnt egy fiatal a horgásztóban, búvárok keresik

Búvárok keresnek egy fiatal férfit, aki vasárnap délután süllyedt egy budakalászi horgásztóban.

A fiatal bement úszni, ekkor tűnt el. Szombaton Dabason fulladt meg egy 16 éves fiú, ő is egy horgásztóban merült el.  Pest megyében a legtöbb helyen tilos a fürdőzés, mégis rengetegen látogatják ezeket a helyeket, mindezt annak ellenére, hogy a rendőrök folyamatosan járőröznek, és figyelmeztetik az embereket.

Egy 22 éves budapesti férfit keresnek a búvárok vasárnap délután a Pest megyei Budakalászon, egy horgásztóban. A fiatal úszni ment be a vízbe, ekkor süllyedt el. Szombat délután egy 16 éves fiú merült el a vízben, a búvárok már csak a holttestét találták meg. A fiatal az egyik ismerősével ment fürdeni egy magánterületen lévő horgásztóhoz. Társa még ki tudott úszni a vízből, ő viszont már nem.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a megye területén sok a bányató, és bár ezek többségében tilos a fürdőzés, mégis rengetegen látogatják ezeket a helyeket. Mindezt annak ellenére, hogy az érintett helyeken kint vannak a tiltótáblák, és a rendőrök is folyamatosan járőröznek, és figyelmeztetik a fürdőzőket. Azok ellen, akik többszöri figyelmeztetés ellenére sem jönnek ki a vízből, vagy visszamennek, a rendőrök szabálysértési feljelentést tesznek – mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

A rendőrség kér mindenkit, hogy csak azokon a helyeken fürdőzzenek, ahol az nincs tiltva, és ittasan, felhevült testtel semmiképpen se menjenek be a vízbe.