Eltűntették a Facebookról a rabok oldalait

A brit igazságügyi minisztérium kérésére a Facebook eltávolította harminc börtönben ülő rab profilját a közösségi oldalról – közölte a tárca vezetője csütörtökön.

Jack Straw azután fordult a Facebook üzemeltetőihez, hogy bűncselekmények áldozatainak hozzátartozóitól panasz érkezett hozzájuk arra, hogy a rabok gúnyos megjegyzéseket tesznek és fenyegetik őket az interneten keresztül.

“Leütöttek, de még nem ütöttek ki” – írta a Facebookon egy férfi, aki egy 16 éves fiú meggyilkolásáért ül börtönben. Hozzátette, hogy szeretne egy távirányítót, amellyel “elhallgattathatna vagy kitörölhetne embereket, ha kell.” Egy másik rab állítólag azzal hencegett, hogy alig várja, hogy szabadulása után belenézhessen bizonyos emberek szemébe és lássa a félelmet.

Ilyen és ehhez hasonló, az áldozatokat vagy rokonaikat megfélemlítő üzenetek miatt döntött úgy a brit minisztérium, hogy a rabok oldalainak eltávolítását kéri a közösségi oldaltól.

“Egyértelművé tettük a Facebook számára, hogy szerintink elfogadhatatlan és helytelen, ha ezek a profilok tovább működnek és a Facebook egyetértett velünk” – mondta a minisztérium szóvivője, aki egyben megígérte, hogy a jövőben is kérni fogják a hasonló tartalmak törlését.

Címkék: , , ,