Eltűntek a számok az áruház melletti visszaszámlálóból

Akt.:
Eltűntek a számok az áruház melletti visszaszámlálóból
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Új készülékeket szerelnek fel a Kishegyesi úti bevásárlóközpont kijáratához.

Hónapok óta nem működik az autókat engedő jelzőlámpához tartozó kis visszaszámláló lámpa a Kishegyesi út elején lévő nagy Tesco áruház parkolójában. Az egyik olyan sávról van szó, amelyből a belváros, a Segner tér felé lehet onnan kikanyarodni. A polgármesteri hivatal erre azt közölte, hogy a jelzőlámpával szabályozott csomópontokon történő gyorsabb áthaladás elősegítése érdekében 2004 óta helyeznek ki visszaszámláló berendezéseket. Jelenleg a 3. generációs berendezések a legújabbak a városi úthálózaton. A korábban felszerelt 1. és 2. generációs visszaszámlálók esetében előfordulnak már javíthatatlan meghibásodások. Ezek közé tartozik a Kishegyesi úton található berendezés is.

d22

Fotó: Derencsényi István

Jelenleg mintegy 10 készülék javítása, pótlása szükséges.

Lesz mit figyelni

A meghibásodott visszaszámlálók pótlására az idei városi költségvetésben szerepel fedezet, így azok cseréjére várhatóan hamarosan sor kerül – ismertette a debreceni polgármesteri hivatal.

HBN–OCs


Türelemre lesz szükség a Tócó környékén

Debrecen – Két fontos csomópontban is új forgalmi rendet kell megszokniuk a közlekedőknek.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .