Eltűnt fiút kerestek, droggyanús anyagokat találtak az akciósok

Egy eltűnt fiút kerestek, helyette kábítószergyanús anyagokat találtak a rendőrök Budapesten csütörtökön este.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteki tájékoztatása szerint az akciósok azért mentek ki az egyik józsefvárosi lakáshoz, mert olyan információt kaptak, hogy ott van egy eltűnés miatt körözött fiú.

A lakás ajtaján kopogó akciósoknak – bár válaszoltak bentről – egy ideig nem akarták kinyitni az ajtót. A rendőrök benéztek az ablakon és azt látták, hogy bent valaki a szekrény és a kanapé közé pakol valamit. Végül kinyitották az ajtót. Az gyorsan kiderült, hogy a lakásban két férfi van, egyikük a keresett fiú rokona, de az eltűnt nem lakik nála. A másik férfit viszont tartás elmulasztása miatt körözte egy vidéki kapitányság, így őt rögtön elő is állították.

Közben az eltűntként keresett fiú rokonát arról kezdték el faggatni az akciósok, hogy mit pakolt. A férfi elővett egy hangfaldobozt, amelyben a rendőrök pakettekbe csomagolt kábítószergyanús anyagot és üres műanyag tasakokat találtak. A helyszínre hívott józsefvárosi nyomozók házkutatást tartottak, és találtak még több mint 100 üres műanyag tasakot, több tucat műanyag fecskendőt, valamint digitális mérleget.

A 42 éves férfit az akciósok elfogták és előállították. Az ügyben kábítószerrel visszaélés miatt indult eljárás, szakértő bevonásával vizsgálják, pontosan milyen típusú drogot találtak a lakásban.

– Független Hírügynökség –