Eltűnt egy ausztrál turistákat szállító hajó az indonéziai földrengés után

Hajókkal és egy repülővel kezdték keresni kedden annak a hajónak az ausztrál utasait, amely Indonézia nyugati partjainál tűnt el a hétfői erős földrengés után.

Az országhoz tartozó Mentawai szigeteket a Richter skála szerint 7.7-es erősségű földrengés rázta meg.

A rengést követően a helyi hatóságok azt közölték, hogy egyelőre nem tudnak áldozatokról. Az erős földmozgás miatt szökőár-riasztást adtak ki, amelyet azonban később visszavontak. Ennek ellenére szemtanúk azt közölték, hogy több, nagy hullámot láttak a térségben.

A hétfői rengés epicentruma a tengerfenék alatt, több mint 20 kilométeres mélységben volt

A SurfAid International nevű segélyszervezet vezetője, Andrew Judge azt mondta kedden, hogy a rengés után elvesztették a kapcsolatot a hajóval, amelyen feltehetőleg kilenc ausztrál tartózkodott.
Rick Hallet, aki az egyik legnagyobb szumátrai hajóbérlési üzlet ausztrál tulajdonosa azt mondta, hogy tudomása szerint 15 ausztrál volt a hajón, amikor kipattant a rengés.

A Mentawai szigetek a szumátrai Padangtól 280 kilométerre, délnyugatra terül el. A térség kedvelt a turisták, főleg a szörfösök körében. A hétfői rengés epicentruma a tengerfenék alatt, több mint 20 kilométeres mélységben volt.

– Független Hírügynökség –