Eltiltásból elzárás

A Hajdúhadázi Rendőrkapitányság minden esetben szabálysértési őrizetbe veszi azon személyeket, akik az eltiltás tartama alatt vezetnek, és kezdeményezi a gyorsított szabálysértési eljárást.

A napokban is így tettek, amikor egy közúti ellenőrzés során kiderült, hogy a söfőrt a járművezetéstől véglegesen eltiltották, mégis volán mögé ült. A 30 éves debreceni férfinak nemcsak jogosítvány nem volt, de ittasan is vezetett.

Aradványpuszta területén ellenőriztek egy járművezetőt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Nyíradony Rendőrőrsének járőrei 2010. február13-án.Az ellenőrzés során kiderült, hogy a söfőrt a Debreceni Városi Bíróság 2008-ban, és 2009-ben is végleges hatállyal eltiltotta a járművezetéstől. A 30 éves debreceni férfi nem csak jogosítvány nélkül, de ittasan is vezette autóját.

Figyelemmel arra, hogy ezen szabálysértés elzárással is sújtható, a férfit kollegáink gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették. A vizsgálat során az is megállapítást nyert, hogy, korábban már több alkalommal felelősségre vonták ugyanezen szabálysértés miatt.

Tegnap gyorsított bírósági tárgyaláson a Debreceni Városi Bíróság eltiltás hatálya alatti szabálysértés miatt 40 nap elzárással sújtotta. A férfi és védője fellebbezet az ítélettel szemben, ezért a Bíróság a szabálysértési őrizetet további 10 nappal meghosszabbította. A Hajdú-Bihar Megyei Bíróságnak ezen a 10 napon belül kell, hogy elbírálja a fellebbezést.

Természetesen az ittas járművezetés miatt egy másik eljárásban szintén felelnie kell.