Elszállítják a Kanyar sori förmedvényt

Elszállítják a Kanyar sori förmedvényt
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az önkormányzat azt ígéri, hogy a közmunkások eltakarítják a hulladékot.

Egyik fotósunk néhány napja az István út végén, a 4-es főút felüljárója mellett járt. Egész pontosan azon a részen nézett szét, ahol a felüljáró megépülése előtt az út keresztezte a tiszafüredi vasútvonalat. A jelenleg zsákutcának számító, félreeső útszakasz mentén megdöbbentő látvány tárult munkatársunk elé. Kupacokban és szétszórva rengeteg – több tíz köbméternyi – szemét hevert szanaszét.

Nem bírja odáig?

A hulladék zöme háztartási szemét, de akad közte építési törmelék és autógumi (gumik) is. A dolog „pikantériája”, hogy onnan alig néhány száz méterre, a Vértesi úton található a szeméttelep, ahová a debreceniek ingyen évente akár 200 kiló hulladékot is bevihetnek.

A polgármesteri hivatal illetékese megkeresésünkre azt közölte, hogy a valamikori 4-es számú főút kivezető szakaszánál gyakran helyeznek el illegálisan hulladékot. A DEHUSZ Kft. közmunkásai az önkormányzat megrendelésére az elmúlt időszakban is számos alkalommal takarítottak a város kezelésében lévő területen. A helyhatóság éves szinten több millió forintot fordít az illegális lerakók felszámolására. A szóban forgó terület újabb takarításáról a mostani jelzést követően már intézkedtek, a hulladék elszállítására a napokban sor kerül.

HBN–OCs
hirdetés