csak a képzelet szab határt

2020.07.17. 08:30

Kreatív és meredek ötletek az autógumiból

Ha nem tudjuk, hova rakjuk a használt abroncsot, ültessünk bele virágot!

KD

Fotó: Kiss Dóra

A kertes házban élők a kertrendezés idején minden évben szembesülnek azzal, mennyi minden felhalmozódik a ház körül. A garázsban halmokban állnak a használ gumiabroncsok, melyekkel nem tudunk mit kezdeni. A környezettudatosság jegyében azonban könnyűszerrel felhasználhatók ezek is, remek virágtartó kompozíciókat készíthetünk belőlük. Az interneten ötletek százaival találkozhatunk erre vonatkozóan, csupán az ízlésünk és kreativitásunk szabhat határt annak, hogyan használjuk fel az abroncsokat.

A legegyszerűbb, ha a fűbe leásunk vagy egyszerűen lerakunk egy-egy autógumit, ezt töltjük meg virágfölddel, és beleültetjük kedvenc virágunkat. Ha színekre vágyunk, akár be is festhetjük, ezzel is feldobva a kertet. Az egyszerű fűben elhelyezett virágládát többen továbbgondolták már, különböző kompozíciókat láthatunk az interneten is. Az egymásra rakott, elcsúsztatott abroncsok igen mutatósak, de akár tornyozhatjuk is őket, festékkel pedig akár fel is öltöztethetjük a saját készítésű virágtartónkat.

Az abroncs vágható, akár cikcakkos szélű tartót is faraghatunk, ha kellő erővel rendelkezünk, akár ki is fordíthatjuk a gumikat. De ki mondta, hogy csak a földön lehetnek a gumiból készült virágládák, akár „kaspóként” fel is akaszthatjuk őket. Itt azonban figyelnünk kell arra, hogy megfelelő teherbírású legyen mind a fa, ahova akasztjuk, mind pedig a kötél vagy lánc, amivel felfüggesztjük. Mi több, akár egyszerűbb kerti bútort is készíthetünk autógumiból, sőt, láttunk már olyan megoldást is, ahol lépcsőt készítettek a telek meredekebb részein az abroncsokból.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában