Első fokon tizenkét évet kapott

Akt.:
Tárgyalás K. Gábor ügyében, aki másfél éves nevelt lányát bántalmazta
Tárgyalás K. Gábor ügyében, aki másfél éves nevelt lányát bántalmazta - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Halvány remény még van arra, hogy a kislány közel teljesen felépüljön.

Az ítélethirdetés előtt iratismertetéssel és a perbeszédekkel folytatódott csütörtökön a Debreceni Törvényszéken egy másfél éves kislány bántalmazási ügye.

Az eset 2013-ban történt, mikor az elsőrendű vádlott, K. Gábor és a másodrendű vádlott, Cs. Erzsébet megismerkedtek, majd utóbbi egy anyaotthonból a férfi hajdúszoboszlói házába költözött. A sértett a nő kislánya volt, akit a nyomozás alapján az elsőrendű vádlott többször is bántalmazott.

A nő észre is vette a sérüléseket a gyereken, K. Gábor viszont azzal védekezett, hogy a kicsi járni tanul, emiatt csetlik-botlik. Cs. Erzsébet gyanította, hogy ez nem igaz, de próbált hinni élettársának. Ám a védőnő, a körzeti orvos és a lány vér szerinti apja is észrevette ezeket a zúzódásokat. A vádirat szerint 2013. augusztus 24-én a nevelőapa ismét indulatba jött a kislány nyűgösködése miatt, megragadta annak nyakát, majd feltételezhetően egy fabottal kétszer erősen fejbe vágta.


Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Miután a gyermekhez mentőt hívtak, az orvos bántalmazást sejtve a rendőrséget is értesítette, s megindult a nyomozás.

Elhangzott, a kislány sérülései miatt jelenleg is mozgási nehézségekkel küzd, valószínűleg maradandó fogyatékossága lesz, bár nagyjából így is teljes élete lehet.

Az ügyész mindkét vádlott esetében súlyosabb, a védelem a férfi esetében enyhébb büntetés kiszabása okán fellebbezett. A Virágh Pál vezette bírói testület első fokon tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte K. Gábort, míg Cs. Erzsébet egy év hat hónapos büntetést kapott (végrehajtásában három évre felfüggesztve).

HBN–VÉZS0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés