Első fokon tizenkét évet kapott

Akt.:
Tárgyalás K. Gábor ügyében, aki másfél éves nevelt lányát bántalmazta
Tárgyalás K. Gábor ügyében, aki másfél éves nevelt lányát bántalmazta - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Halvány remény még van arra, hogy a kislány közel teljesen felépüljön.

Az ítélethirdetés előtt iratismertetéssel és a perbeszédekkel folytatódott csütörtökön a Debreceni Törvényszéken egy másfél éves kislány bántalmazási ügye.

Az eset 2013-ban történt, mikor az elsőrendű vádlott, K. Gábor és a másodrendű vádlott, Cs. Erzsébet megismerkedtek, majd utóbbi egy anyaotthonból a férfi hajdúszoboszlói házába költözött. A sértett a nő kislánya volt, akit a nyomozás alapján az elsőrendű vádlott többször is bántalmazott.

A nő észre is vette a sérüléseket a gyereken, K. Gábor viszont azzal védekezett, hogy a kicsi járni tanul, emiatt csetlik-botlik. Cs. Erzsébet gyanította, hogy ez nem igaz, de próbált hinni élettársának. Ám a védőnő, a körzeti orvos és a lány vér szerinti apja is észrevette ezeket a zúzódásokat. A vádirat szerint 2013. augusztus 24-én a nevelőapa ismét indulatba jött a kislány nyűgösködése miatt, megragadta annak nyakát, majd feltételezhetően egy fabottal kétszer erősen fejbe vágta.


Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Miután a gyermekhez mentőt hívtak, az orvos bántalmazást sejtve a rendőrséget is értesítette, s megindult a nyomozás.

Elhangzott, a kislány sérülései miatt jelenleg is mozgási nehézségekkel küzd, valószínűleg maradandó fogyatékossága lesz, bár nagyjából így is teljes élete lehet.

Az ügyész mindkét vádlott esetében súlyosabb, a védelem a férfi esetében enyhébb büntetés kiszabása okán fellebbezett. A Virágh Pál vezette bírói testület első fokon tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte K. Gábort, míg Cs. Erzsébet egy év hat hónapos büntetést kapott (végrehajtásában három évre felfüggesztve).

HBN–VÉZS
hirdetés