Elsüllyedt egy hajó a Fekete-tengeren

Kilenc tengerészt sikerült kimenteni arról a mongol zászló alatt hajózó orosz teherhajóról, amely 12 fős legénységgel a fedélzetén hétfő hajnalban adott le vészjeleket a Kercsi-szoros közelében, a háborgó Fekete-tengeren.

A hajó még a segítség megérkezése előtt elsüllyedt. A legénység eltűnt három tagja után folyik a kutatás – jelentette az UkraNews.

A Vaszilij nevű orosz teherhajó háromezer tonna rakománnyal a fedélzetén, magyar idő szerint hétfő hajnalban, röviddel 3 óra előtt adott le vészjeleket az ukrán partok közelében. A hajó és a legénység mentésére egy ukrán és két közelben tartózkodó orosz hajó indult el, amelyek délelőtt 10 óra körül értek a helyszínre, ahol akkor már nyoma sem volt a vészjelzést leadó hajónak.

A közelben azonban sikerült rábukkanni a katasztrófát szenvedett Vaszilij egyik hánykolódó mentőcsónakjára, amelyen megtalálták a teherhajó egy ukrán és nyolc orosz matrózát, akiket a mentésre érkezett hajókon helyeztek biztonságba. A legénység további három tagjának keresése jelenleg is tart. A kutatásba a mostoha időjárási körülmények miatt egyelőre nem tudták bevonni a parti őrség helikoptereit.

A mongol zászló alatt hajózó orosz teherhajó 3 ezer tonna vashulladékkal a fedélzetén tartott az ukrajnai Odessza kikötőjéből Grúziába, amikor Krím-félsziget délkeleti partjainak közelében erős viharba került.

– Független Hírügynökség –