Elsöprő szurkolói többség várja Brazília elsőségét

Elsöprő szurkolói többség várja Brazília elsőségét
Világszerte a szurkolók csaknem harmada Brazíliát várja az első helyre a pénteken kezdődő dél-afrkai labdarúgó világbajnokságon Argentína és Spanyolország előtt.

Az Ipsos-Reuters felmérése szerint ha nem nyerne Dunga csapata, a második helyre is őket tartják legesélyesebbnek. A vendéglátó ország szurkolói közül legtöbben Brazília mellett saját válogatottjukat várják a fináléba és egyben a dobogó második fokára.

Elsöprő többség szerint Brazília nyeri a vb-t, világszerte a szurkolók 31 százaléka erre számít. Az összes többi csapat egy számjegyű arányt ért el a válaszadások alapján. Argentínát 9, Spanyolországot 8 százalék tartja esélyesnek az aranyéremre az Ipsos-Reuters nemzetközi felmérése szerint. A dél-afrikai szurkolók relatív többsége (34 százalék) is a selecao (brazil válogatott) elsőségét várja.

Ha az ötszörös világbajnok mégsem nyerne, világszerte 14 százalékkal a második helyet adják neki Németország (11 százalék) és Argentína (9 százalék) előtt. A hazai drukkerek legnagyobb arányban Brazília-Dél-Afrika-döntőben reménykednek, saját csapatuk második helyezését várva.

A felmérést az Ipsos-csoport és a Reuters hírügynökség készítette májusban 24 országban, azok körében, akik valamilyen mértékben szurkolónak vallották magukat, ami az országok átlagában a lakosság 66 százalék.

– Független HÍrügynökség –