Elrajtol a Cívis Kupa kosaras mezőnye

Elrajtol a Cívis Kupa kosaras mezőnye
Debrecen – Csütörtöktől vasárnapig zajlanak a mérkőzések a cívisvárosban.

Rangos nemzetközi utánpótlástornára kerül sor április 13. és 16. között a megyeszékhelyen. A Debreceni Kosárlabda Akadémia és a Debreceni Sportcentrum által szervezett négynapos versenyre Európa elit utánpótlás műhelyei mellett a cseh korosztályos válogatott és a magyar U15-ös szelekció is meghívást kapott.

Csütörtöktől szombatig két négyes csoportban küzdenek meg egymással a csapatok, míg vasárnap a helyosztókra kerül sor. A hazai DKA-DSI a „B” jelű csoportba kapott besorolást, ahol a spanyol Alicante, a cseh USK Prága és a bosnyák BC Kos Sarajevo lesz az ellenfelük. Utóbbi egyébként az egykori debreceni közönség kedvenc, Sejo Bukva kosárlabda akadémiája. Az „A” csoportban a Góbi Henrik által irányított magyar U15-ös szelekció mellett a cseh U15-ös válogatott, az olasz Fortitudo Bologna és az Adria Ligás Mega Leks fiataljai szerepelnek majd.

Naponta négy meccset rendeznek az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, melyeket az interneten keresztül is lehet majd követni élőkép és élő statisztika formájában a Cívis Kupa hivatalos honlapján.

HBNSporthírek