Előzetesben marad Balla Irma fia

A másodfokú bíróság a 12 év fegyházzal sújtott S. Sándor elrejtőzésétől tart.

Helybenhagyta a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság végzését a Debreceni Ítélőtábla, így előzetes letartóztatásban marad Balla Irma fia, az édesanyja meggyilkolásával vádolt S. Sándor – tájékoztatott Koszta János sajtótitkár. Hozzátette: a táblabíróság a vádlott fegyházbüntetését önmagában tartja olyan súlyúnak, mely miatt szükséges a letartóztatás.

A 32 éves férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt májusban elsőfokon 12 év fegyházzal sújtotta a megyei bíróság, egyben elrendelte a szabadlábon védekező vádlott ismételt letartóztatását (a 2007. áprilisában indult büntetőeljárás során S. Sándor már közel egy évet töltött rácsok mögött). Vádlott és védője elsődlegesen a letartóztatás megszüntetése, enyhítése (lakhelyelhagyási tilalom, házi őrizet), másodlagosan óvadék megállapítása végett fellebbezett.
A letartóztatásról szóló döntés során a vádlott kedvező személyi körülményeinek nincs jelentősége, mint ahogy a másodfokú bíróságnak az elsőfokú eljárásban feltárt bizonyítékok értékelésére sincs módja. Az ítélőtábla az óvadék letételét az eljárási törvény alapján kizárta.
Balla Irma önkormányzati képviselőt 2007. áprilisában verték agyon debreceni lakásában. Fia az eljárás során végig tagadta bűnösségét.
 
HBN