Előzetesben az idős testvérpárt bántalmazó rabló

Előzetesben az idős testvérpárt bántalmazó rabló
Berettyóújfalu – Az elmúlt időszakban megyénk területén több időskorúak sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmény történt.

Pár héttel ezelőtt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatót tartott megyei kitekintéssel, és többek között a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság sikeres bűnügyi felderítéseiről is számot adtak, mely bűncselekményekben az áldozatok idős korú emberek voltak. Az elkövetőket elfogták, jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

 Az idős emberek  koruknál, egészségi állapotuknál fogva nehezebben tudják megvédeni magukat, értékeiket, otthonuk biztonságát.  Az idősek védelme mindannyiunk feladata, ezt a Hajdú-Bihar megyei rendőrök is kiemelt feladatként kezelik.

A napokban éjszaka egy idős testvérpárra támadt rá Csökmőn egy férfi. Nem sokkal éjfél előtt az ajtót berúgva jutott be a házba, majd az ott lakó 75 éves férfit egy boxerrel bántalmazta, fejét ütötte. A bántalmazott férfitől pár ezer forintot kapott, de ezt kevésnek találta. Ekkor az idős nőhöz hozzávágott egy széket, melynek hatására még 10 ezer forintot adtak át neki. A testvérek másnap délelőtt jelentették a történteket a rendőrségnek.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság kollégái által megkezdett munka hamarosan eredményre vezetett. Pár óra múlva már elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helybéli férfit. A gyanúsított nem tagadja tettét, azzal védekezett, hogy a sértettek tartoztak neki. Az idősek viszont semmiféle tartozásról nem tudnak.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, ellene rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya tovább folytatja. A büntetett előéletű gyanúsított más bűncselekmények elkövetését is elismerte, melyek vizsgálata szintén tart.

Címkék: , , ,