Előzetes letartóztatásban marad Hagyó Miklós?

Döntött a bíróság Hagyó Miklós előzetesének meghosszabbításáról – értesült a Független Hírügynökség. Hagyó ügyvédje még nem kapta meg a hivatalos értesítést, a bíróság pedig a kézbesítésig nem adhat információt a levél tartalmáról.

Hagyó Miklós egy hónapja van börtönben, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig néhány nappal ezelőtt kezdeményezte a BKV-ügyben gyanúsított volt főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. A Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden meghozta döntését, ám addig nem számolhatnak be annak tartalmáról, míg az érintett, illetve ügyvédje arról hivatalosan nem értesül, tehát, míg a postai levél meg nem érkezik hozzájuk. Hagyó Miklós jelenleg érvényben lévő előzetes letartóztatása június 17-én jár le.

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják

Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Két volt munkatársa, Horváth Éva és Lelovics Ottó két héttel később szintén előzetesbe került. A bíróság egyébként korábban már meghosszabbította a közlekedési társaság volt jogi igazgatójának, Sziebert György előzetes letartóztatását.

– Független Hírügynökség –