Előzetes letartóztatásban a Miskolcon halálos balesetet okozó cserbenhagyó gázoló

Akt.:
Tragédia Miskolcon - Elgázolta a gyalogost és továbbhajtott
Tragédia Miskolcon - Elgázolta a gyalogost és továbbhajtott - © Fotó: police.hu
Miskolc – A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a fiatal férfinak, aki – a gyanúsítás szerint – december 11-én este autójával halálos balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A gyanú szerint a bódult állapotban lévő férfi Miskolcon, Pereces felől Lyukóvölgy irányába közlekedett személygépkocsival. A sofőr mellett, az autó első ülésén egy utas tartózkodott. A férfi nem a látási viszonyoknak és a 30 kikométeres sebességkorlátozásnak megfelelően vezetett, azt jelentősen túllépte. Az autó az úttest bal oldalán lévő gyalogost elütötte, aki a helyszínen életét vesztette. A sofőr és utasa anélkül, hogy a baleset helyszínén megálltak és meggyőződtek volna arról, hogy a balesetben érintett gyalogos sértett megsérült-e, továbbhajtottak.

gazolo2

A sofőrre – bűnösségének megállapítása esetén – a törvény 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását rendeli, így a szökés, elrejtőzés veszélye kétséget kizáróan fennáll. Feltételezhető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el a kedvezőtlen előéleti és életviteli adatok alapján. Alapos a gyanú arra is, hogy kábítószertől bódult állapotban követhette el a bűncselekményt, a kábítószer megszerzése, tartása pedig már önmagában véve is bűncselekmény.

Szaniszló Bálint


Miskolc - Az elsődleges adatok alapján bódult állapotban volt az a sofőr és utasa is, akik Miskolcon autójukkal elütöttek egy férfit, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtottak. Az elgázolt férfi belehalt sérüléseibe. Amint arról már beszámoltunk, 2017. december 11-én 17 óra 42 perckor Miskolcon...

Tragédia Miskolcon
Miskolc - Halálos közúti közlekedési baleset történt hétfőn kora este Miskolcon a Szarkahegy utcán. Egy gyalogos férfi haladt az út szélén, amikor szemtanúk elmondása szerint egy fehér Suzuki feltehetően jóval nagyobb sebességgel közlekedve a megengedettnél a Lyukóvölgyi út irányába, elgázolta a ...