Előzetes letartóztatásba helyezték a budapesti kórházban gyilkoló férfit

Budapest – Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 68 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte az egyik betegtársát kedden egy budapesti kórházban – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályán folyik nyomozás emberölés minősített bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A gyanú szerint a férfi kedden egy fővárosi kórház pszichiátriai osztályának egyik kórtermében olyan súlyosan bántalmazta az egyik betegtársát, egy 86 éves férfit, hogy a sértett a helyszínen meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egyetértett a főügyészség álláspontjával, és a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte az előzetes letartóztatást, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben hajtanak végre. A végzés jogerős.

Korábban az Origo portálnak Müller Péter, a Merényi Gusztáv Kórház orvos igazgatója elmondta: az intézmény pszichiátriai osztályának zárt részlegében történt az eset.

– MTI –
hirdetés