boon-sportoldal

2008.05.25. 14:27

Ferguson három éven belül visszavonul

<p>Anglia - Három éven belül visszavonul Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere. Ezt maga a legendás szakember nyilatkozta a The Mail című brit lapnak. Ferguson 1986-ban vette át a szakmai munkát a vörös ördögöknél.</p>

A skót menedzser idén két sikerhez, bajnoki címhez és Bajnokok Ligája győzelemhez is vezette csapatát.

"Még legfeljebb három évig akarom irányítani a csapatot, nem tovább. Azt hiszem eljött az idő, hogy többet törődjek magammal, és azt hiszem a feleségem is több időt érdemelne. A legnehezebb az egészben, hogy a végső döntést nekem kell majd meghoznom, a vezetők ugyanis biztosan nem fognak kirúgni" - nyilatkozta a 66 éves menedzser.

A bejelentés után David Gill, a vörösök szakmai igazgatója már ki is jelölte Ferguson utódját. Gill szerint a jelenlegi aszisztens, Carlos Quieroz vehetné át a skót munkáját.

Sir Alex Ferguson 1986-ban érkezett a Manchester Unitedhez. Az elmúlt 22 évben tíz Premier League, két Bajnokok Ligája és öt FA-kupa győzelmet gyűjtött be. Csapatával megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját, valamint az Európai-szuperkupát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!