Előszilveszteri kéziderbi: az ősi riválist fogadja a DVSC-TVP

Akt.:
Vantara-Kelemen Éva
Vantara-Kelemen Éva - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Igazi „kézilabdacsemegét” láthat szombaton 20 órától a debreceni közönség előszilveszterre. Aznap ugyanis a Real Team Kupa befejezése után még egy sporteseménynek ad otthont a Hódos Imre Rendezvénycsarnok: a DVSC-TVP az utolsó helyen szerénykedő Békéscsaba együttesét fogadja a magyar női kézilabda-bajnokság soron következő fordulójában.

Ezek az összecsapások rendre parázs hangulatot, jó színvonalat, és sok-sok izgalmat szoktak eredményezni a csapatok aktuális formájától, és helyezésétől függetlenül.

Nem írják le őket

– A Békéscsaba most nulla ponttal az utolsó helyen áll, de nem szabad leírnunk, lebecsülnünk őket. Mindenképpen hazai győzelmet várok, és ezért minden tőlünk telhetőt meg is fogunk tenni. A Békés megyeiek ellen mindig parázs hangulatú mérkőzést játszunk, különleges érzés ezeken a találkozókon pályán lenni – foglalta össze mondandóját Vantara-Kelemen Éva, a Loki balszélsője. Legutóbb november 15-én játszott bajnoki mérkőzést a Debrecen, akkor Dunaújvárosban szenvedtek hatgólos (24–18) vereséget Tone Tiselj vezetőedzőék. Utána a női kézilabda-világbajnokság miatt bajnoki szünet következett egészen mostanáig. A DVSC-TVP ezen időszakban felkészülési mérkőzéseket játszott, hogy ne essenek ki a lányok a mérkőzések ritmusából. A keretből hárman (Lotte Grigel, Anna Punyko, Madalina Zamfirescu) hazájukat képviselték a németországi világeseményen, többen pedig a korosztályos válogatottakkal edzettek, így nem volt végig együtt a csapat.

– A bajnoki szünet elején inkább fizikai edzéseink voltak, majd amikor visszatértek a távollévők, onnantól végeztünk már tartalmasabb taktikai edzéseket.

A felkészülési meccseink nagyon jók voltak abból a szempontból is, hogy ott a fiatalok is játéklehetőséghez tudtak jutni”

– gondolt vissza a bajnoki szünetre Vantara-Kelemen Éva. A Debrecen – három győzelemmel és öt vereséggel a háta mögött – a tizedik helyről várja ezt a rendkívül fontos összecsapást.

HBN-PI


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - December 30-án, szombaton rendezik meg a DVSC-TVP – EUbility Group Békéscsaba női kézilabda mérkőzést. Ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe Debrecenben: 18 órától előreláthatólag 22 óráig a Hódos Imre Rendezvénycsarnok mögötti parkolóban minden jármű forgalma és várakozása til...