Előrehoztak egy megyei fordulót

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakk Szövetség elnökségi ülésén fontos határozatok születtek.

A soron következő közgyűlést július 1-ig megtartják. Az utána lévő időszakot pedig 2007. január hónapban sorra kerülő közgyűlésen értékelik.

A megyei I. osztályú felnőtt csapatbajnokság hivatalos elnevezése a 2006/2007-es idényre: Borbély Zoltán csoport. Ennek szentesítéséhez természetesen az elnökség megkeresi a hozzátartozókat, az örökösöket.

Az idei Avas Open ezúttal szeptember elején lesz, a Lékó–Kramnyik sakkfesztivál

kisérő nemzetközi versenyeként. Az idei Zemplén Kupát június 16-17-18-án tartják Szerencsen.

Időpontváltozás

A megyei II. osztályban a február 11-ei 5. fordulót, amely szombaton lett volna, elkerül egy vasárnapi napra, nevezetesen február 5-re.

Az elnökség megkéri a szakosztályok vezetőit, hogy a megyei II. osztály névadójára jelezzen olyan személyt, aki sportolói, illetve sportvezetői tevékenységével maradandót alkotott. Eddig egy név merült fel: Gável László, aki húsz esztendeig tevékenykedett a szövetségben.

Továbbá minden szakosztály nevezzen meg egy sakkozóját, aki az év legeredményesebb megyei sakkozója címre méltó (illetve ettől függetlenül a legjobb volt szakosztályában).

Az elnökség kéri továbbá a megyei versenynaptár összeállításához a szakosztályoktól a tervezett saját versenyeik jegyzékét, hogy az ütközéseket elkerülhessék.

Az elnökség kéri továbbá a megyei versenynaptár összeállításához a szakosztályoktól a tervezett saját versenyeik jegyzékét, hogy az ütközéseket elkerülhessék.

Az idén várhatóan még két nagyobb rendezvény lesz, a megszokottakon kívül!

Kazincbarcika és Edelény is rendezni fog FIDE értékszámszerző versenyt a nyáron. A tavaly elmaradt bajnokságok közül a megyei ifi csapatbajnokságot rendezik utólag. A Cseppkő Open az idén visszakerül nyárra (július végére), de a Zúzmara Open őszig nem tartják meg.

A hétvégén a megyei II. osztályban a 4. fordulót játsszák. A párosítások: Encs–Szendrő,

Bodrogkisfalud–EMSE IV, Kazincbarcika III–Szerencs II, Tiszaújváros II–Berente II.

Kazincbarcikán 9-kor, a többi helyen 10-kor indulnak a sakkórák. Ezúttal az élen álló Edelény III a szabadnapos.

KT