Előre kell tervezni a jövőt

Előre kell tervezni a jövőt
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – A pénzügyi tudás változtathat a fiatalok pesszimizmusán – vélik a szakemberek.

A pályakezdők még sosem látták annyira negatívan a helyzetüket, mint tették azt a tavalyi év végén a K&H felmérése szerint.

Megtanulható

A megkérdezettek borúsan látják a helyzetüket az önmegvalósítás, az anyagi biztonság, az önállóság és a lakáshoz jutás lehetőségét tekintve, de általában elégedetlenek az életükkel és a jövőbeli kilátásaikat sem látják rózsásnak. A szakemberek szerint a fiatal korban elkezdett pénzügyi oktatás jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy a pályakezdők könnyebben tudjanak alkalmazkodni a változó gazdasági helyzethez, és előre tervezzék életüket. A megkérdezett 19-29 éves fiatalok több mint 60 százaléka még nem teremtette meg az önálló élethez szükséges körülményeket és a szüleinél lakik. Megerősödött a munkanélküliségtől való félelem is. A változó gazdasági helyzet mindig új kihívások elé állítja az embert, amihez alkalmazkodnia kell. Ahhoz, hogy kijöjjön egy pályakezdő a fizetéséből, kifizesse a számláit, elkezdjen megtakarítani egy albérletre vagy egy kis garzonlakásra, esetleg egy használt autóra, pénzügyileg meg kell terveznie előre az életét.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés