Magyarország

2007.12.07. 17:46

Újabb BKV-sztrájk december 17-én

<p>Sztrájkot hirdetett december 17-re a BKV négy szakszervezete, üzemkezdettől délután egyig nem veszik fel a munkát.</p>

Azután döntöttek így, hogy mostanáig nem tudtak egyezségre jutni a cég vezetésével a tervezett járatritkításokról és elbocsátásokról - mondta a Független Hírügynökségnek pénteken Nemes Gábor, a CINASz Budapest Közlekedési Szakszervezetvezetője.

Azt, hogy pontosan milyen járatokat, illetve hányat érint a munkabeszüntetés, egyelőre még nem tudni, a jövő héten egyeztetnek az elégséges szolgáltatásokról. A szakszervezetek a járatritkítások, a tervezett elbocsátások és a rossz munkakörülmények miatt tiltakoznak.

Nemes Gábor szerint elképzelhető, hogy a CINASz-hoz, a BKV Fürst Autóbusz Szakszervezethez, az Autóbuszvezetők Nemzeti Szabad Szakszervezetéhez és a Cinkota Buszgarázs Független Szakszervezethez újabb érdekképviseletek is csatlakoznak.

Nemes Gábor elmondta azt is: egyetértenek a LIGA Szakszervezetek követeléseivel, de a BKV-sok nem kifejezetten az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvénytervezet visszavonása, illetve az eddigi nyugdíjszámítás megváltoztatása ellen tiltakoznak.

Legutóbb november 20-án volt BKV-sztrájk. Két garázsban nem vették fel a munkát a buszsofőrök hajnali 4 és 6 között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!