Előkelő helyezés a Times Higher Education listáján

Előkelő helyezés a Times Higher Education listáján
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Megjelent a legfrissebb, 2015/2016-os felsőoktatási világrangsor, melyen a Debreceni Egyetem előkelő helyen szerepel.

A Times Higher Education című brit folyóirat elkészítette a világ felsőoktatási intézményeinek rangsorát, melyen tavaly nem szerepelt magyar egyetem, ám idén hat hazai intézmény is felkerült. A Debreceni Egyetemet a 601-800. kategóriába sorolta a szaklap, mely mások mellett a tanulási környezet, a kutatás minősége, a publikációk idézésének száma, a piaci bevétel, illetve a nemzetközi oktatók és hallgatók száma alapján állítja sorrendbe az egyetemeket.

A hazai intézmények közül a Semmelweis Egyetem az 501-600-as kategóriában szerepel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem pedig ugyancsak a 601-800. kategóriába került be.

A listát amerikai és brit intézmények vezetik, egyedül egy svájci egyetem van a top10-ben. Első helyen az amerikai California Institute of Technology áll, második az Oxford, harmadik pedig a Stanford.

A teljes rangsor ide kattintva érhető el.

– unideb.hu –
hirdetés