Előjog nem, dicséret annál inkább jár

Akt.:
Előjog nem, dicséret annál inkább jár
© Fotó: Matey István
Debrecen-Ondód – Ismét megválasztották Ondód pünkösdi királyát. Sarka János ondódi fiatalember lett az idei pünkösdi király az Ondódon második alkalommal megrendezett Pünkösdi Király Választás és Gyermeknap Családi programon szombaton.

A püsnkösdi király címért heten szálltak versenybe. A vetélkedés nem egyéb, minthogy a jelentkezett legények összemérik ügyességüket, testi erejüket. A klasszikus három versenyszám, a póznamászás, a kötélhúzás és a helyből távolugrás ebben az évben gumicsizma hajításban, fenékkel működtetett pumpa használatában és rúdkitartásban is vitézkedniük kellett a fiúknak. Sarka János a győzelméért oklevelet és sok-sok elismerést kapott.

A közösségi házban, valamint az intézmény előtt megrendezett egésznapos eseményre sokan kilátogattak a 770 lakosú külterületi városrészben. A délelőtt és a koradélután a gyermekeké volt, egyebek mellett extrém kerékpárosok bemutatóját láthatták, majd aszfalt rajzverseny következett, de részt vehettek kézműves játszóházon is. A gulyásleves ebéd után az Abakusz Műhely, Pusztai Gábor és Kárpáti Eszter vette birtokba a színpadot. Ezt követően kezdődött a Pünkösdi Király megválasztása. A lakóközösség, valamint az Ondódért egyesület összefogása révén süteményekkel is meg tudták vendégelni az Ondódi Pünkösdi Király Választás és Gyermeknap résztvevőit. Az esemény utcabállal zárult.

HBN