Előbb kifosztottak, majd a tűz martalékává tettek egy családi házat Polgáron

Előbb kifosztottak, majd a tűz martalékává tettek egy családi házat Polgáron
© Fotó: police.hu
Polgár – A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint felgyújtottak egy lakatlan családi házat Polgáron, ahonnan korábban több értéktárgyat is elloptak.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. június 8-án 9 óra 55 perckor egy 74 éves nő tett bejelentést a rendőrségre, mivel észrevette, hogy valakik befeszítették a Polgáron található lakatlan családi háza bejárati ajtaját, majd a helyiségekben tüzet gyújtottak, ami miatt több szoba is megrongálódott. A sértett elmondta, hogy a bűncselekmény a bejelentését megelőző egy héten belül történhetett.

Az ismeretlenek 2016. június 8-án az esti órákban visszatértek a családi házhoz, ahol több szobában és a melléképületben is újra tüzet gyújtottak, majd elmenekültek. Egy állampolgár vette észre, hogy füstöl a Polgáron található lakatlan ház, amelyről értesítette a rendőrséget.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy több helyiség és a melléképület is kigyulladt. A lángokat a tűzoltók eloltották, azonban mind a lakóház, mind a melléképület teljesen kiégett. A tűz a szomszédos lakóházakat nem veszélyeztette.

A Polgári Rendőrőrs járőrei biztosították a helyszínt és adatgyűjtést végeztek az elkövetők azonosítása érdekében, amikor az utcában meglátták a kapott személyleírásnak megfelelő két helyi lakost, akik a megalapozott gyanú szerint a szándékos gyújtogatást elkövették.

A rendőrök a 18 éves K. Mátét és a 40 éves B. Csabát elfogták és a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták és a bűnügyi őrizetbe vették őket. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy korábban több értéktárgyat is elloptak a házból, amit azért gyújtottak fel, hogy a nyomaikat eltűntessék.

A polgári lakosokkal szemben a Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jelentős kárt okozó rongálás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –