Előbb a kerékpár lett meg, aztán a gyanúsítottak

Előbb a kerékpár lett meg, aztán a gyanúsítottak
Előbb a kerékpár lett meg, aztán a gyanúsítottak - © Fotó: police.hu
Hajdúhadház – A hajdúhadházi rendőrök elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint elloptak egy kerékpárt.

Egy 52 éves nő 2015. május 12-én 13 óra körüli időben bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Hajdúhadházon, a Gáborkert dűlőből ismeretlen tettes ellopta a faoszlophoz lakatolt kerékpárját, amíg ő a szőlőjét gondozta.

A járőrök a városban adatgyűjtést végeztek, majd kapott leírás alapján a Hunyadi utcában meglátták egy helyi férfinél a keresett biciklit, amit lefoglaltak. A helyi lakos a rendőröknek elmondta, hogy a kerékpárt délután vásárolta egy férfitól, aki azt mondta neki, hogy az már régen az ő tulajdona, de most el akarja adni.

A beszerezett információk alapján a nyomozók 2015. május 13-án azonosították a 24 éves eladót és társát, egy 27 éves férfit, akiket elfogtak, és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra előállítottak. M. Dávidot és L. Ádámot a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták. Mindkét terhelt beismerő vallomást tett.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a helyi lakosokkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A hajdúhadházi rendőrök a kerékpárt 2015. május 12-én visszaadták a sértettnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –