Előadók jelentkezését várják tehetség témában

Debrecen – A kivételesen teljesítő diákok segítése érdekében szerveznek konferenciát.

„Kis nemzetek egyetlen esélye a minőség!” – írta Klebelsberg csaknem egy évszázada, s megállapításának igazsága, aktualitása nem veszített erejéből. Hogyan bánunk meglévő tehetségeinkkel, ha a PISA 2012-es jelentése szerint a legjobban teljesítők aránya is romlott 2009 és 2012 között? Időben felismerjük, megfelelően támogatjuk a kivételes teljesítményeket felmutató diákjainkat, gyerekeinket, unokáinkat?

A fenti kérdéskörök megvitatására szervez konferenciát április 11-én, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kara, valamint Neveléstudományi Doktori Iskolája, a városban működő Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, továbbá a Magyar Olvasástársaság.

A konferencia a kutatás és a gyakorlat termékeny párbeszédét helyezi a középpontba. Ennek megfelelően a nyitó plenáris ülésen, a „lélekpendítő” énekelt versek után, főként elméleti jellegű előadásokat tart Balogh László, Hámori József, Bagdy Emőke, Fülöp Márta, Duffek Mihály, P. Stébel Ildikó, majd a délután jelentős részét a jó, a kiemelten fontos gyakorlati példák bemutatásával, megvitatásával töltenék a résztvevők.

Ide várják a téma iránt érdeklődő, illetve ezzel intenzíven foglalkozó kutatók, pedagógusok, és könyvtáros(tanárok) jelentkezését. A 15-20 perces előadás tartására jelentkezőktől referátumuk 500 karakteres összefoglalóját e-mailben várják a szervezők február 25-ig a hunra@hunra.hu címre.

HBN