Helyi közélet

2013.05.10. 19:45

Nem kell izgulni

Debrecen - A nagyerdei stadionrekonstrukció miatt nem kell izgulni! - ez az üzenete az átépítésre alakult cég közleményének.

Debrecen - A nagyerdei stadionrekonstrukció miatt nem kell izgulni! - ez az üzenete az átépítésre alakult cég közleményének.

- A beruházás fedezete részben pénzben a projektcég számláján van, részben konkrétan szerepel az idei központi költségvetési törvényben. Az építkezés menetrendszerűen zajlik, a fedezet rendelkezésre áll – közleményében egyebek mellett e szavakkal reagált a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. Varga Mihály pénteki szavaira. A nemzetgazdasági miniszter azt mondta ugyanis, hogy, ha a túlzottdeficit-eljárás leállítására nem lenne elég a költségvetési zárolás, akkor a kormány felfüggeszti például a stadionépítéseket.

Kérdésünkre, hogy az említett számlán lévő pénz, illetve a törvényben szereplő összeg hány százalékát fedezi az építés teljes tervezett költségének, Krecz Tibor kommunikációs vezető azt válaszolta: 100 százalékát. Eszerint tehát nincs ok az izgalomra, bár az átadásig még sok minden történhet.

Tény, hogy a Nagyerdei Stadion építési munkálatai már most jelentősen előrehaladottak. Ha pedig a beruházások leállítására lenne szükség, az - a hírek szerint – csak 2014-ben válik esedékessé. Akkorra a debreceni rekonstrukció szinte elkészül. Innen nézve tehát nem valószínű, hogy a befejezés előtt kellene letenni a szerszámokat.

Ebben reménykednek az érintettek és érdekeltek. Elsősorban pedig abban, hogy a 92.9 milliárd forintnyi kiadási előirányzat zárolása (mely az az állami intézményeket érinti) „valószínűleg elegendő az EU számára, s Magyarország nem kényszerül arra, hogy további lépésként beruházásokat függesszen fel” – tartalmazza a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft, közleménye, mely a Varga Mihály bejelentését követően nagyon gyorsan – két óra múlva megérkezett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában