szon-sportoldal

2007.12.11. 11:08

Kupacsemege a „Csokiban”

<p>Két nyíregyházi női röplabdacsapat játszik egymással a nyolc közé jutásért. <A href="http://apps.szon.hu/download/kmtippek/magyarkupa5.pdf"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Kupafinálé. A Betonút-NRK utóbbi MK-sikere.</B></A> [.pdf - 47KB]</p>

Elsőrangú párharcot rendeznek szerdán este fél héttől a nyíregyházi Eötvös-iskola tornatermében, a „Csokiban”. A jelző annak dukál, hogy a bajnok és kupagyőztes Betonút-NRK Nyíregyháza az NB II. listavezetőjének, a Pensum-Nyíregyházi Főiskolának lesz a vendége a női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A továbbjutó kilétéről az osztálykülönbség egyetlen mérkőzés dönt.

– Örülök, hogy a Főiskolával játszunk, hiszen megúsztunk egy utazást. A két együttes között jó a kapcsolat, az elmúlt időszakban lehetőségeinkhez mérten támogattuk ellenfelünket, ahol több korábbi játékosunk is szerepel. Érdekesnek ígérkezik a párharc, ami főpróba számunkra a szombati, rijekai Közép-európai Liga-mérkőzés előtt – taglalta Ludvig Zsolt, a Betonút-NRK vezetőedzője. Az országos szövetségnél őt választották az esztendő legjobb honi edzőjének, és épp a kupaelfoglaltság miatt nem lehet ott a gálán, melyen még Erdősné Balogh Erikát is méltatják, mint az év legjobb játékosát. A szakvezető 2002 és 2003 után harmadszor érdemelte ki a díjat.

Örömjáték

– Nekünk nagy megtiszteltetés, hogy a magyar bajnokkal és kupagyõztessel mérkõzhetünk. Reméljük, fel tudunk nõni a feladathoz. Megpróbálunk örömjátékra törekedni – közölte Kolozsi János, a Pensum-Nyíregyházi Fõiskola trénere.

– Tíz esztendeje végeztem a TF-en, majd Forman József mellett edző lettem a BSE együttesénél. Kedves emlék a 98-as hazai rendezésű,m megnyert CEV-torna, ami után a Galatasaray csapatát kétszer is legyőztük öt szettben, a nyolc között a nagyszerű nápolyiak állítottak meg bennünket. Egy évvel később a bajnoki és a kupadöntőben is 2:0-ról kaptunk a Vértes Volántól, ez nem volt kellemes érzés. Utána Nyíregyházára költöztünk, ahol öt bajnoki cím, hat kupasiker és egy Interliga-elsőség részese lehettem. Megnősültem, született két gyermekünk, a nyolc év során rengeteg szakmai és magánéleti élmény ért.

A Bajnokok Ligájában a bergamói sztárok ellen hazai pályán közel álltunk a hatalmas meglepetéshez (2:3), a burgosi öt játszmás sikerünket pedig 2500 tomboló katalán előtt értük el. Később átéltük a klub legnagyobb krízisét, életben maradtunk, a padlóról felállva pedig idén a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyertük. Sosem öncélú a legjobb edzői díj, a játékosoknak és a stábnak egyaránt köszönhető az elismerés – jegyezte meg Ludvig Zsolt, az immár öt esztendeje párhuzamosan szövetségi kapitány, krisztusi korú sportember.
A 18.30-tól kezdődő kupacsatáról élőben számolunk be a SZON-on!

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!