Élő közvetítésekkel a hétvégén indul a hazai kiemelt amerikaifutball-liga

Akt.:
Budapest – Az újonc DAK Acél Dunaújváros Gorillaz és az ötszörös bajnok Budapest Wolves szombati összecsapásával kezdődik a magyar amerikaifutball-liga kiemelt osztálya, a Ratio Média HFL 2017-es idénye.

A szezonnyitó történelminek nevezhető, ugyanis első ízben közvetítenek élőben alapszakasz-mérkőzést a hazai élvonalból.

Boda Gábor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) elnöke szerdán az Új Hidegkuti Stadionban tartott sajtótájékoztatón elmondta, talán az eddigi legizgalmasabb és legszorosabb szezon kezdődik, s nem is merne egyik csapatra sem fogadni. Hozzátette, óriási mérföldkő a sportág hazai életében, hogy élőben közvetítenek majd találkozókat.

Szarka András, aki a Digi Sporton látható közvetítések állandó kommentátora lesz, elmondta, összesen tíz mérkőzést – köztük a nyitóforduló három összecsapását, valamint a két elődöntőt és a finálét – közvetítik majd kéthetente élőben, emellett hetente jelentkeznek egy magazinműsorral is, amely a kulisszák mögé kalauzolja el a nézőket.

Bóka Viktor, a MAFSZ alelnöke bejelentette, hogy azért rendezték a sajtóeseményt az Új Hidegkuti Stadionban, mert a szövetség előrehaladott tárgyalásokat folytat az MTK-val arról, hogy a HFL július 8-án sorra kerülő döntőjét itt rendezzék. “Ez egy igazi dimenzióváltás lehet a sportágban, azt gondolom, hogy megtölthető ez a stadion, és meg is fogjuk tölteni, igazi futballünnep lesz majd a finálé.”

Az idei HFL-ben a címvédő Miskolc Steelers mellett a Budapest Cowbells, a Budapest Wolves, a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz, a Győr Sharks és az Eger Heroes szerepel.

– MTI –