Elmozdulnának a holtvágányról a lokis lányok

Varsányi Nóra
Varsányi Nóra - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Izgalmas csatának ígérkezik a szélsők harca, a Loki szempontjából kulcskérdés lehet Rocha kikapcsolása.

Zsinórban negyedik bajnokiját játssza hazai környezetben a DVSC-TVP, pénteken 18 órától a Kisvárda lesz a Loki ellenfele a Hódos Imre-sportcsarnokban. A debreceni hölgykoszorúnak van mit javítania a mérlegén, hiszen a legutóbbi öt mérkőzésén nem tudott nyerni a K&H női kézilabda ligában.

Hadra fogható légiósok

A cívisek jelenleg a 6. helyet foglalják el a tabellán, s ugyanúgy 20 pontot szereztek, mint az utánuk következő Alba Fehérvár és az MTK alakulata. A kisvárdaiakon is győzelmi kényszer van, hiszen óriási harcot vívnak a kiesés elkerüléséért, jelenleg 12 egységgel a 12. helyet foglalják el. A két csapat őszi mérkőzésén a DVSC 29–26-ra diadalmaskodott a Nyírségben, a meccs hőse Karina Jezsikava volt, aki 11 gólt szerzett. A fehérorosz játékos hetek óta sérüléssel bajlódik, a klub honlapjának tájékoztatása szerint a héten teljes értékű munkát végzett, így vélhetően pályára lép pénteken. Szintén jó esély van az orosz Marija Garbuz játékára, aki vállsérülését követően lábadozik.

– Az öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériánk miatt nem a legfényesebb a hangulat az öltözőben, de csakis mi tehetünk azért, hogy ez megváltozzon. A győzelem gyógyír lenne minden problémánkra – kezdte a beszélgetést Varsányi Nóra, a Loki csapatkapitány-helyettese. – Természetesen állandó beszédtémát szolgáltat köztünk, hogy miért nem tudunk kilábalni a hullámvölgyből. Remélem, pénteken már más útra lépünk!

Varsányi kontra Rocha

A debreceni jobbszélsőre és a csapatra is komoly erőpróba vár a Kisvárda ellen. – Az őszi találkozó óta sokat erősödtek, több klasszis is érkezett hozzájuk, a játékosállományukat elnézve nagy kérdés, miért csak a 12. helyen tanyáznak. Nagyon fontos lesz elérnünk, hogy ne tudjanak lerohanásból gólokat szerezni – vette górcső alá az ellenfelet Varsányi, aki az ellenfél egyik legjobbjával, a házi gólkirálynő Rochával küzd majd az oldalvonal mellett. – A magyar mezőny egyik legtechnikásabb kézilabdázója a brazil klasszis, olyan trükköket tud, melyeket még a férfiak mezőnyében is megcsodálnak. Bármikor képes váratlan dolgokra, szinte bárhonnan veszélyes az ellenfél kapujára, még átlövésből is eredményes szokott lenni, emellett erős fizikálisan. Inkább támadni szeret, úgy tűnik, a védekezés csak egy szükséges rossz a számára. Mindent megteszek azért, hogy a pénteki meccs ne róla szóljon, hanem a Loki sikeréről.

A debreceniek 6-os mezét viselő játékosa küzdős, nehéz meccsre számít a Kisvárda ellen, viszont úgy érzi, ha összeáll a védekezésük, akkor itthon tartják a bajnoki pontokat. A pénteken 18 órától kezdődő találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.

A fiatalok vasárnap

Fontos tudnivaló, hogy a pénteki felnőtt bajnoki előtt nem lesznek utánpótlás meccsek. A két klub fiataljai vasárnap találkoznak, a juniorok 14, az ifjúságiak 16 órakor kezdenek a Hódosban.

HBN-BNDVSC-TVP: tovább tart a rossz álom

A Vác győzelemmel távozott Debrecenből, tovább tart a Loki nyeretlenségi szériája.

 


Román irányító a Lokiban!

Amint arról a Napló február elején beszámolt, azt a DVSC hivatalos honlapja most megerősítette, Madalina Zamfirescu, a román H.C. Dunarea Braila hétszeres válogatott irányítója a Lokiban folytatja pályafutását nyártól.