Gyerekeknek gyűjtenek karácsonyi ajándékot Debrecenben

Akt.:
Debrecen – „Igazi ünnepet minden gyermeknek!” – nehéz körülmények közt élő kisdiákoknak gyűjt karácsonyi ajándékot; játékot, könyvet, édességet a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és a Kerekerdő Élménypark a Vöröskereszt debreceni irodáiban és az Újkertben.

Táplál egy éven, akár egy életen át a karácsony, a december végi ünnep élménye; a rá való várakozással, színeivel, fényeivel, ízeivel, a szeretet érzésével. A nehéz körülmények közt élő gyermekek karácsonyáért szervez ezért gyűjtést december 8-tól 17-ig a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és a Kerekerdő Élménypark. Három gyűjtőponton várják a felajánlásokat, ajándékokat, játékokat, könyveket, édességeket, a karácsony hangulatát megteremtő díszeket, tárgyakat a szervezők: a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének irodájában (Debrecen, Simonffy u. 44.), a szervezet Oktatási és Vizsgaközpontjában (Hatvan u. 37.) és a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házában (Jerikó u. 17-19.) az intézmények nyitva tartási idejében.

Az összegyűlt felajánlásokból karácsonyi csomagokat állítanak össze a vöröskeresztesek a város 200 nehéz körülmények közt élő kisdiákjának. Az ajándékokat az ünnep hangulatában, az Élménypark és a Vöröskereszt karácsonyi ünnepségén kapják meg a gyermekek.

A gyűjtőpontok címei és nyitva tartási ideje:

Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és Debrecen Területi Szervezete
Debrecen, Simonffy u. 44.
Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig 7.30 és 16.00, pénteken 7.30 és 13.30

Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Oktatási és Vizsgaközpontja
Debrecen, Hatvan u. 37.
Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig 7.30 és 16.00, pénteken 7.30 és 13.30

Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Háza
Debrecen, Jerikó u. 17-19.
Nyitva tartás: hétfő-csütörtök 9:00-20:00; péntek 9:00-18.00, a hónap második szombatján 8.00-16.00

– Piros Éva –