Élménybeszámolókat várnak fotón és rajzban

Hajdú-Bihar – Tavaly ősszel 19 díjat osztottak ki a megyei önkormányzat és a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége közösen a rajz-és fotó pályázatán, melyre 18 általános-, illetve középiskolából 220 tanuló adott be pályaművet.

A nagy érdeklődésre való tekintettel hagyományteremtő szándékkal idén is meghirdetik a pályázatot, Horgászélményem a nyári szünidőben címmel, melynek leadási határideje szeptember 30.

A megyei horgász szövetség debreceni irodájába (Blaháné utca 4.) leadandó alkotások a halfogás örömét, a horgászat közben átélt élményeket, a kifogott halakat, valamint a természetben látottakat kell, hogy ábrázolják. Az alkotóként legfeljebb két, tetszőleges technikával készült pályamű ne legyen nagyobb A/3-as méretnél. A rajzok, festmények és fotók hátoldalán fel kell tüntetni készítője nevét, életkorát (osztályát), címét és iskoláját.

A szakmai zsűri három kategóriában (6-10, 11-14 és 15-18 évesek) bírálja el a beérkező alkotásokat, melyek október 18-ától lesznek láthatók a megyeháza Árpád terme előtti folyosón kiállítva. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására szintén októberben kerül sor.

HBN