Éllovasok érkeznek Debrecenbe

Jiri Behalra (feketében) is nagy munka hárulhat majd
Jiri Behalra (feketében) is nagy munka hárulhat majd - © Fotó: Matey István
Debrecen – A DEAC a tabella első és második helyezettjét is vendégül látja három nap leforgása alatt.

Kőkemény hétvége vár a cívisvárosi jégkorongozókra: péntek este 19.30-tól a listavezető Csíkszereda, míg vasárnap 18.30-tól a jelenlegi ezüstös Ferencváros látogat a Debreceni Jégcsarnokba. A csíkiak 14 mérkőzésükből 12 győzelmet arattak, rendes játékidőben csak az FTC-Telekom tudott nyerni ellenük.

A 76–48-as gólkülönbségük is imponáló, a szerzett gólok száma különösen. Így aztán érthető, hogy a legtöbb statisztikai mutatót az erdélyi gárda uralja. A kanadai táblázatot Valchar vezeti, utána Becze, Részegh és Taratukhin következnek. A góllövőlista élén Becze áll, Valchar a harmadik, a gólpassz lista elejére sem tudtak más klubból odaférni. Az első két csíkszeredai sor különösen erős támadó potenciállal rendelkezik, de nem csupán ők veszélyesek. A DEAC mérlege 13 meccs, nyolc győzelem, egy siker és két vereség a ráadásban, illetve 2 vereség rendes játék­időben. Együttesünket hazai jégen még mindig nem tudták legyőzni, reméljük, hogy a pénteki meccs után is hibátlan marad.

Keményen kell játszani

David Musial edző így várja a pénteki derbit:

Ez a mi pályánk, és nagyon fontos, hogy itthon magabiztosak legyünk, közönségszórakoztató meccseket vívjunk, és győzzünk. Ez növeli az önbizalmunkat, és a jó hangulat megteremtésében is segít.”

– Remélem, hogy ez a sorozat sokáig tart majd. A Csíkszereda támadóira nagyon oda kell figyelnünk péntek este, hiszen jól használják ki az emberelőnyöket. Keményen kell játszanunk, viszont vigyáznunk kell a büntetésekkel is, mert, ha emberhátrányba kerülünk, azt a Csíkszereda azonnal kihasználhatja – nyilatkozta a klub honlapján a cseh-német szakember, aki szerint fontos, hogy folyamatosan próbára tegyék a vendégek kapusát, aki gyengébb meccseket is produkált már a szezonban.

HBN