Ellentétes félidők a Egyesült Államok Szlovénián

Ellentétes félidők a Egyesült Államok Szlovénián
Szlovénia alakulata remekül kezdte a meccset az Egyesült Államok ellen, ugyanis szűk negyedóra elteltével Birsa remek lövése után már vezettek az európaiak.

Az előzetesen esélyesebbnek ítélt amerikaiak próbálkoztak az egyenlítéssel, de rendre rossz megoldásokat választottak, nem úgy a szlovének, akik a félidő hajrájában Ljubijankic révén egy kontrából voltak eredményesek. A szünet után a tengerentúliak mindent elkövettek az egyenlítésért, amit végül elértek: előbb Donovan lőtt hatalmas gólt, majd a szövetségi kapitány fia, Bradley a 82. percben bombázott a hálóba. A szlovének így óriási lehetőséget szalasztottak el, hiszen győzelem esetén bebiztosították volna helyüket a legjobb 16 között.

 

Egyesült Államok–Szlovénia 2–2 (0–2)

Johannesburg, Ellis Park Stadion, 41.573 néző, v.: Coulibaly (mali).

Egyesült Államok: Howard – Cherundolo, DeMerit, Onyewu (Gomez, 80.), Bocanegra – Donovan, Bradley, J. Torres (Edu, a szünetben), Dempsey – Altidore, Findley (Feilhaber, a szünetben).

Szlovénia: S. Handanovic – Brecko, Suler, Cesar, Jokic – Birsa (Dedic, 87.), Koren, Radosavljevic, Kirm – Ljubijankic (Pecnik, 74.; Komac, 94.), Novakovic.

Gólszerzők: Donovan (48.), Bradley (82.), illetve Birsa (13.), Ljubijankic (42.).

Sárga lap: Findley (40.), illetve Cesar (35.), Suler (69.), Krim (72.), Jokic (75.).